Elektroskandia Tjänster

Vi bidrar
till våra kunders framgång

Med smarta och kostnadseffektiva tjänster frigör vi tid och resurser för våra kunder. Tillsammans utvecklar vi lösningar och tjänster så att du som kund kan fokusera på din kärnverksamhet.

Lagring

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

Kundlager

Vi skapar lager i er lokal, i en container eller i servicebil. Utbudet baseras på frekvent använda artiklar, servicebehov eller era önskemål. Ni handlar enkelt ur lagret via vår kundlager-app. I appen ser ni alltid saldo och de beställningspunkter som vi tillsammans tagit fram för att matcha just era behov.

Hyra container

 Vi tillhandahåller container i olika storlekar till projektleveranser för skydd och som lager. För att ha gods nära i projekt eller i den dagliga verksamheten.

Mellanlagring

Vi lagrar artiklar och samlar ihop leveranserna utifrån ert behov. Pallplats i lager samt administration av artikel per månad.

Logistik

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

Crossdocking

Vi ser till att gods från era olika leverantörer samlastas med gods från oss och levereras till er i en transport.
Crossdocking kan ske på olika sätt med mellanstation på vårat logistikcenter, i butik, på terminal eller direkt på site.
Vi erbjuder kundunika lösningar för just era behov. Vid behov av senarelagd leverans kan vi komplettera med mellanlagring.

Montering

 Vi utför montage och testning av armaturer åt er. Det gör att ni spar tid, får bättre arbetsmiljö samt att risken för reklamtion och retur minimeras. Det ger även bättre miljö och kostnadseffektivitet med minskat emballage och färre kollin.​ Vi erbjuder olika typer av montering efter era behov.

Sampackning

Vi sampackar dina beställningar så att du får gods i en leverans och önskat antal kollin. Det underlättar din hantering av godset samt reducerar transporter. För att få ordern märkt för ännu enklare hantering lägg till tjänsten positionsmärkning.

Projektpackning

Vi effektiviserar och underlättar ditt arbete vid större projekt med vår projektpackning. Vi hjälper dig att spara tid och pengar genom att sortera och packa godset enligt projektets behov och dina öskemål samt att vi håller nere godstillförseln. Projektordern levereras enligt överenskommelse, som delleverans eller som hel order, till önskad plats i rätt tid. Du får en personlig kontakt hos oss som bevakar din order så att du kan hålla dig uppdaterad.

Vi levererar även kabel och lina i anpassade längder vilket spar tid och arbete samt att ni slipper kostsam returhantering och lagring av överbliven kabel.

Packning i container

Vi packar och förbereder ditt materiel i container. Ditt arbete effektiviseras genom att allt materiel finns strukturerat och nära till hands under arbetet.

Vädersäkring

Vi vädersäkrar känsligt gods så att det klarar att stå ute om du inte kan ta emot direkt och vi levererar till önskad position.

Transport

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

Tidspassning

 Vi leverarerar ditt gods när det passar dig bäst, till specifik plats och önskad tidpunkt (+/- 30 minuter).

Kranbil

För större gods så som container hjälper vi dig att transportera den till önskad plats.

ES-Xpress

Vi leverar direkt från närmsta butik till ditt projekt. Du slipper avbryta arbetet och kan slutföra snabbare. Leverans av ES-Xpress från butik till kund, inom 10 km.
Se film om hur ES-Xpress fungerar här!

Service

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

Jourservice

Vi är flexibla och kan hjälpa dig med jourleveranser när krisen är framme eller när det kört ihop sig.

Utbildning

Utbildning inom säkerhet, produkter, projektledning.

Konfiguration

Här saknar jag text. Du slipper avbryta ditt arbete vilket både sparar tid, resa och du kan.

Några exempel på våra tjänster och produkter

Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit laborum. Sed ut perspiciatis unde omnis.

Vad innebär det med ett kundunikt lager?

– Det innebär att Elektroskandia lägger ett lager hos kund där vi äger artiklarna till dess att kunden skannar ut dom, likt en butik. Det absolut vanligaste är att kunden har lager i sin egen lokal. Att ha lagret i en container kan vara en smidig lösning på projekt där det ofta är trångt med plats och man kanske inte har tillgång till ytor och hyllor. Vi börjar även se ett ökat intresse för att ha lager i kundens servicebilar, då en del montörer utgår hemifrån och kanske inte kommer förbi sin filial på morgonen.

Vilka är fördelarna för kunderna?

– Det finns flertalet fördelar men de mest påtagliga är att man har omedelbar tillgång till artiklar utan att behöva lägga tid på att åka till en butik eller binda kapital på att köpa in produkter och lägga på ett eget lager. Utöver det så behöver inte kunden riskera att köpa produkter som de sedan inte kommer använda och som antingen skall returneras eller som i många fall hamnar på en ”bra att ha”-hylla där de glöms bort och så småningom behöver slängas. En annan positiv effekt är att man i de flesta fall får bättre kontroll och ordning på sitt material och vart det används.

Vilka typer av företag har denna typ av lager?

– Alla typer av företag kan ha ett kundunikt lager, dock är det vanligt med dem som har serviceverksamheter eller som ligger på orter där det är långt att åka för att köpa material från en butik. Där vi ser ökningen för tillfället är hos installationsfirmor och hos Tele, Data, Säkerhetsföretag

Hur går man tillväga för att bestämma artiklar?

– Artikellistan bestäms mellan säljare och kund och normalt brukar man utgå ifrån de artiklar som kunden normalt handlar och som de behöver för sina dagliga behov. Normalt brukar de flesta lager ligga på mellan 200 till 300 artiklar men spannet är stort mellan det minsta och det största lagret vi har. Det finns ingen nedre gräns för hur många artiklar man kan ha men det brukar inte bli lönsamt om man har under 30 artiklar och åt andra hållet så blir det ofta svårt att hantera om man har för många artiklar. Av erfarenhet ser vi att har man uppåt 800 artiklar så är det svårare att hålla ordning på lagret.

Hur fungerar det med igångkörningen av det kundunika lagret?

– Till varje lager finns en dedikerad person i min grupp som är ansvarig för att starta upp lagret och sedan sköta den dagliga kontakten med kunden kring lagret. Vid uppstart så kontaktar vi kunden och planerar in när vi skall komma dit och sätta upp lagret och när vi skall börja fylla på med artiklar. Väl på plats så sätter vi upp hyllor om det behövs, hyllkantslister med streckkoder och lägger sedan upp artiklarna på sina platser i lagret.

– Den dedikerade personen i mitt team som lägger upp lagret är även den som utbildar kunden i hur man använder lagret, hur det fungerar med påfyllningar etc. Vi försöker också att vara på plats med täta mellanrum i början för att se till att det fungerar på bästa sätt för kunden.

Hur sköts utplockning av artiklar/skanning?

– Antingen så plockar kunden ut artiklarna med hjälp av en specifik app, som heter Kundlager, i sin telefon eller så använder man en handskanner som vi placerat ut på plats.

Hållbarhet

Hållbarhet för Elektroskandia omfattar ekonomiska-, sociala-och miljöfrågor. Lönsamhet är självklart nödvändigt för att driva företaget på lång sikt, och vi får ett bättre samarbete med våra intressenter när vi tar hänsyn till sociala-och miljöfrågor.

Elektroskandias verksamhetssystem är certifierat enligt ISO 9001:2015 och ISO 14001:2015

Vår uppförandekod för våra anställda fastställdes 2013. Den ses över och diskuteras varje år.

Elektroskandia deltar aktivt i hållbarhetsarbetet som medlem i branschorganisationerna:. SEG, APPLiA, LJUSA, Sveriges Annonsörer samt Power CircleVi är också anslutna till FTI, REPA och El-kretsen.

  • Leverassäkerhet 99,8%
  • Återvunnet avfall – 94,4%

Elektroskandia Logistikcenter

Modern anläggning med en hög automationsgrad, förnyade processer samt miljöklassad byggnad

Lagerförda produkter

Lageryta inne

Orderrader/dag

Lageryta ute

pallplatser

Lastbilar lossas & lastas/dag